Beaune

Na vier weken Frankrijk, en een weekje met dochter Bronny, is het tijd voor een visit naar beautiful Beaune. Bron is met de flixbus hier gekomen en nu brengen we haar weer terug naar Beaune en maken er gelijk een leuk dagje van.

De hele week, eigenlijk bijna de hele vakantie, is het al koud en nat weer en het zag er to start with ook niet echt denderend uit. Na een langzame start, mijn familie is niet zo van het opschieten, gaan we dan eindelijk op weg. Koud, kil, miezerig dus lekker warm aangekleed.

Onderweg stoppen we voor een picknick, het is een leuke route, ongeveer anderhalf uur van ons vandaan, en er zijn veel stops on the way. Een half uur voor Beaune stoppen we en hebben een baguette met lekker Franse kaasjes en worst. Het is intussen droog geworden, gelukkig.

Hierna vervolgen we de reis en komen aan in het mooie maar ietwat toeristische Beaune. Wij zitten in de Morvan en daar is het aanzienlijk rustiger. Het plaatsje ziet er hartstikke leuk uit en na enig gezoek vinden we een goede parkeerplek niet ver van het centrum.

We lopen wat door de straatjes, bezoeken wat winkeltjes, dat is ook alweer even geleden, in de Morvan is op dat gebied niet veel te beleven. We kopen wat lekkere honing en gaan op zoek naar een patisserie voor thee en cakejes. Uiteindelijk iets lekkers gevonden op het drukke plein. Hierna langs de kathedraal en de Hostel dieu (hospices de Beaune) en lopen op de stadswal. Ondertussen is het heerlijk weer geworden en zijn we veel te warm aangekleed. Haha .Echt een super leuk plaatsje. Adrian wilde er altijd al eens heen.

Na het rondlopen moeten we al vrij vroeg weer op zoek naar een restaurantje. Bronny moet de bus halen dus we kunnen het niet te laat maken. We vinden een restaurant op het plein, lekker toeristisch en daarom bestel ik maar eens een cheese burger. Al vier weken lang eten we goed Frans eten dus nu maar eens cheaten. We hebben erg lekker gegeten, bron ging ook voor de escargots en vond die ook lekker. Naast ons zat een Nederlands stel die vroeg waar we vandaan kwamen. Toen ik zei “Nederland” zei ze dat ze ons zo’n leuk gezinnetje vind. 😊Dat is nog eens leuk om te horen. Onze kids kunnen het ook heel goed met elkaar vinden en het is altijd een gezellige boel als Bron erbij is. na de koffies en toetjes was het precies tijd om richting auto en dan de bus te gaan.

We rijden naar het opstappunt van de bus, bij de uitgang van een tolweg, erg raar. We moesten best lang wachten, na een tijdje kwam een meneer aanlopen die de chauffeur bleek en checkte de Corona pas en ticket van Bron en gaf aan dat de bus 20 min later kwam. Ook nog iets raars, we stonden naast de uit en oprit van de parkeerplaats net buiten de tolpoorten en toen kwam er een enorme truck die de hele boel blokkeerde. De chauffeurs keken er ook nogal raar van op. Na een tijdje kwam er een gendarme met auto, toeterde een beetje en de truck ging een klein stukje verder, nu pal voor onze neus waar de bus moest stoppen. Die chauffeur van de truck stapte uit en ging doodleuk op z’n matje voor de truck , op de rotonde, alles blokkerend liggen bidden tot Mekka. Nou ja zeg! Later kwam er nog zo’n truck, die gasten stappen uit, wissel van plek, kletsen nog wat en een of andere rondhangende vrouw kwam er ook nog bij. Ondertussen de halve rotonde blokkerend zodat de bus, toen die kwam bijna halverwege de snelweg moest gaan staan. Nogal bizar, maar het zal wel. Nou, bron is dus nu op weg in de nachtbus, wij hartstikke laat terug, zijn we niet meer gewend, sinds COVID nauwelijks meer uitstapjes gemaakt. Dus nu, oogjes maar toe en lekker slapen.

Plaats een reactie